Warmtepompen vergelijken

Hoe vind je de beste warmtepomp voor jouw woning? In jouw zoektocht naar een warmtepomp kom je veel soorten en merken tegen. Maar welke warmtepomp heb je nodig? Een warmtepomp vergelijken kan al een stuk helpen.

Elke situatie is weer verschillend en vraagt om een andere soort warmtepomp. Een warmtepomp onttrekt dus warmte uit natuurlijke warmtebronnen, zoals de lucht, bodem of het grondwater. Steeds meer huizen in Nederland hebben een warmtepomp en die aantallen stijgen nog steeds.

Warmtepomp vergelijken

Bij de aanschaf van een warmtepomp is het belangrijk om warmtepompen te vergelijken. Zo zit er een verschil in geluid, prijs, vermogen en levensduur. Wat zijn de kosten van een warmtepomp? Een hybride warmtepomp is meestal het voordeligst, een hybride warmtepomp werkt naast je cv-ketel en een elektrische warmtepomp heeft geen cv-ketel nodig. Meer informatie over je warmtepomp aansluiten op de cv-ketel.

Een warmtepomp vergt dus een investering, maar er zijn wel subsidies beschikbaar. Hiermee kun je het investeringsbedrag beperken, en de terugverdientijd verkorten.

Warmtepomp verschillen en soorten

Wat zijn de verschillen bij een warmtepomp en welke soorten warmtepomp zijn er? Het is van groot belang om warmtepompen goed te vergelijken, de ene warmtepomp is de andere niet. Zo zijn er veel verschillende soorten en merken warmtepompen. Een belangrijke rol hierin is bijvoorbeeld het geluid, prijs, vermogen en levensduur. De ene warmtepomp is een stuk stiller dan de andere en een paar decibel verschil is flink, want geluid verdubbelt bij elke 3 decibel extra.

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en zet dat om in een aangename temperatuur om jouw woning te verwarmen. Een warmtepomp verschilt dus qua bron en dat is een goed punt om mee te beginnen.

  1. Hoeveel willen jullie investeren en hoe ver wil je gaan met verduurzamen? Kies hiervoor de juiste bron (zo is de ene bron goedkoper dan de ander: bodem, lucht of water).
  2. Onderzoek hoe goed je huis al is geïsoleerd. Als je huis niet goed geïsoleerd is, is dat een goed punt om mee te beginnen. Een elektrische warmtepomp eist een goed geïsoleerd huis.
  3. Nu de bron en het budget bekend is kan je een bijpassende warmtepomp zoeken. Daarnaast kan je onderzoeken welke type en of wat de installatiemogelijkheden bij je huis zijn.
  4. Vergelijk welk merk je wilt (houdt rekening met zaken zoals de prijs en geluid) en zoek een installateur.
Zoek je een warmtepomp vergelijker? Hoe vind je de beste warmtepomp voor jouw woning? Start met het vergelijken van warmtepompen!
Bij de aanschaf van een warmtepomp is het belangrijk om warmtepompen te vergelijken. Zo zit er een verschil in geluid, prijs, vermogen en levensduur.

Warmtepomp vergelijker

Zoek je een warmtepomp vergelijker waar je eenvoudig warmtepompen kan vergelijken? Neem dan eens een kijkje op de website van warmtepompvergelijker.nl.

Hybride warmtepomp en elektrische warmtepomp vergelijken

Het grootste verschil tussen hybride en elektrische (all-electric) warmtepompen is dat de hybride warmtepomp niet volledig gasvrij is. Een elektrische warmtepomp is ook wat duurder dan een hybride warmtepomp. Wat is het verschil tussen een hybride en elektrische warmtepomp?

Een elektrische warmtepomp kan overigens alleen in zeer goed geïsoleerde huizen, anders heeft het weinig zin. Een elektrische warmtepomp wordt ook wel een volledige of all-electric warmtepomp genoemd.

Warmtepomp merken en fabrikanten

Er zijn heel wat warmtepomp merken en fabrikanten op de markt, welke je nou moet kiezen hangt af van vele factoren. Je moet bijvoorbeeld kijken naar je type woning en stookgedrag, maar ook naar je eigen wensen voor bijvoorbeeld het geluid. Is er ruimte voor een buitenunit? Is je woning goed geïsoleerd? Een aantal vragen waar je zeker rekening mee moet houden voor het kiezen van de juiste warmtepomp.

Warmtepompbron offerte aanvragen
Gratis een offerte in jouw mailbox?

Ben jij klaar om jouw woning duurzaam te verwarmen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en krijg direct goed inzicht in de kosten!

  • Gratis en op maat door echte specialisten
  • Snel en vrijblijvend een offerte in jouw regio
  • Ontvang een scherp geprijste offerte
Offerte aanvragen
Onze laatste nieuws & blogs
Aardwarmtepomp, grondwarmtepomp of bodemwarmtepomp: wat is het verschil?
Aardwarmtepomp, grondwarmtepomp of bodemwarmtepomp

Een aardwarmtepomp, grondwarmtepomp en bodemwarmtepomp zijn allemaal termen die worden gebruikt voor een warmtepomp die...

Lees verder
Levertijden warmtepompen nemen af in 2023
Levertijden warmtepompen nemen af in 2023

De levertijden van warmtepompen nemen af in 2023. Dit is een positieve ontwikkeling, want het...

Lees verder
warmtepompbron header hoe werkt het
Hoe werkt een warmtepomp?

Benieuwd naar de werking van een warmtepomp? Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een...

Lees verder
wat is de cop waarde van een warmtepomp header
Het rendement van een warmtepomp: hoe efficiënt is een warmtepomp?

Het rendement van een warmtepomp. De efficiëntie van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren,...

Lees verder
warmtepompbron hybride warmtepomp milieu
De opkomst van hybride warmtepompen: wat je moet weten

De toekomst van verwarming: hybride warmtepompen. De laatste tijd hoor je steeds meer over hybride...

Lees verder
warmtepompbron subsidies 2023 e1676648221212
Stijgende ISDE-subsidie voor de warmtepomp in 2023

Stijgende subsidies: De ISDE-subsidie voor (hybride) warmtepompen, zonneboilers, warmtenet-aansluiting of isolatiemaatregel zijn gestegen. Er is...

Lees verder
warmtepomp installatie buiten header
Cv-ketel verkoop stijgt ten opzichte van warmtepompen: consumenten investeren in betrouwbare verwarming

De verkoop van cv-ketels blijft stijgen, dit komt voornamelijk door de groeiende populariteit van warmtepompen....

Lees verder
warmtepomp productie
Versnelde productie hybride warmtepompen in Nederland

Fabrikanten van warmtepompen schroeven de productie fors omhoog. In 2023 moet de productie van de...

Lees verder