De voordelen van een warmtepomp
Wat zijn de voordelen van een warmtepomp? We weten inmiddels allemaal dat een warmtepomp voordelen heeft. Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen? Verwarm je huis duurzaam én eventueel zelfs zonder aardgas met een warmtepomp. Wat zijn nou de grote voordelen van een warmtepomp?
Toekomstproof met een warmtepomp
Het is duidelijk dat de overheid wilt dat we van aardgas afgaan. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een grote eerste stap in de goede richting. Hier kun je lezen wat je nog meer kan doen om toekomstproof te worden.
Besparing op de energie
Een warmtepomp wordt niet voor niets gezien als dé kickstarter voor het verduurzamen van je woning. Met een elektrische warmtepomp heb je helemaal geen aardgas meer nodig en kan je gasvrij verwarmen, ook met een hybride warmtepomp verminder je het gasverbruik.
Jouw woning wordt meer waard
Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt, verandert het energielabel van je woning. Daarnaast is een warmtepomp een goede investering om van het aardgas af te komen, dit maakt jouw woning meer waard.

Minder CO2-uitstoot
Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO2 in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde.
Met een warmtepomp wordt de woning (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd, en verbruik je minder tot geen gas. En dus vermindert de CO2-uitstoot.
Weinig onderhoud
Onderhoudsvrij is een warmtepomp niet, wel onderhoudsarm. Het onderhoud aan een warmtepomp is preventief en vindt gemiddeld een keer per twee jaar plaats.
Constante temperatuur
Een warmtepomp zorgt voor een constante temperatuur, zowel overdag als ’s nachts. Bij een hybride kun je volstaan met de bestaande radiatoren. Kies je voor een all-electric variant, dan heb je wel of wand- of vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren nodig.
Ontvang subsidies bij de aanschaf
De overheid biedt een aantal subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp. De hoogte van het subsidiebedrag varieert per systeem en is afhankelijk van het vermogen en het energielabel van de installatie.